BABA TAPTUK MANASIN SAÇTIK ELHAMDÜLİLLAH

 YUNUS EMRE AŞKIN DİLİ DÜNYA DİLLERİNDE

 

Yûnus bir doğan idi kondu Tapduk koluna Ava şikâre geldi bu yuva kuşu değil.

Yunus Taptuk kolunda bir alıcı kuş. Haktan gelen şerbeti içer, kudret denizini geçer, kuru iken yaş olur, kanatlanıp kuş olur. Sonra durmaz, inip Rum’da kışlar, Şam’ı, yukarı illeri gezer ve Baba Taptuk manasını gönüllere saçar. Çünkü Yunus dava için değil mana için, binalar yapmaya değil gönüller yapmaya gelmişti. 

Editörün Haberi
11.11. 2021

Yûnus bir doğan idi kondu Tapduk koluna, Ava şikâre geldi bu yuva kuşu değil.

Yunus Taptuk kolunda bir alıcı kuş. Haktan gelen şerbeti içip, kudret denizini geçip, kuru iken yaş olur, kanatlanıp kuş olur. Sonra inip Rum’da kışlar, Şam’ı, yukarı illeri gezer ve Baba Taptuk manasını gönüllere saçar. Çünkü Yunus dava için değil mana için, binalar yapmaya değil gönüller yapmaya gelmişti.

blankAradan 7 asır geçti. Bizim Yunus’un ismi UNESCO’larda anıldı. Duymayan kalmadı, güneşe benzeyen aşkın şulesini görmeyen, haberini işitmeyen yaren kalmadı. Sıra işitileni gönüle işlemekte.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Türk Siyasi ve Entelektüel Hayatında Kurucu Şahsiyetler Projesi kapsamında Yunus Emre’nin hayatı ve eserlerinden oluşan “Yunus Emre Aşkın Dili” isimli muhtasar bir çalışmayı 9 dünya diline çevirerek Baba Taptuk Manası’nı tüm yeryüzüne ulaştırmak yolunda çok önemli bir çalışmaya imza attı. Dr. Mustafa Tatcı hocanın kaleme aldığı çalışma UNESCO Yunus Emre Yılında Bizim Yunus’un belli başlı dünya dillerinde tanınmasına ve Anadolu irfanının dünyanın diğer kültür havzalarına tanıştırılmasında çok önemli bir hizmeti yerine getirecek.

ABAD Blog olarak böylesi güzel bir haberi coşkuyla karşılıyor böylesi mühim bir çalışmaya emeği geçen herkese candan teşekkür ediyoruz.

Diğer Yazıları

YERYÜZÜNDE YALINAYAK

İçten dışa, dıştan içe; seferlerimiz... Yeni yılın ilk yazısı Leyla İpekçi'nin kaleminden. Dünya, bütün hikayemiz burada, yol arkadaşlığımız. Çıkıp gidemeyeceğimiz içimiz dışımız. Kimine cife, zindan, cehennem. Kimine cennet. Kimine ateş [...]

BENLİK KİBRİ; ÖĞRENMENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

Ben bilirim egosu. Bilmeyi kartvizite, unvana, diplomaya, sertifikaya sıkıştırmak.  Kendimizi bilmekten, varlığa faydalı olmaktan çok adımızdan söz ettirmek, unvan, itibar, makam için  öğrenmek. Leyla İpekçi öğrenmenin, bizi aslımızla sürekli irtibat [...]

ÖĞRENMEK KALPTEN KALBE GEÇİŞTİR

ABAD Blog'da Genç Bilgeler diye bir köşemiz var. Leyla İpekçi'nin iki yıl önce kaleme aldığı ama hala dün yazılmış gibi güncelliğini koruyan bu çok önemli yazı dizisinden derlenen kesitler işte [...]

ÇÜNKÜ HARFLERDE “İNSAN” SAKLIDIR

"Yazarken hep sevdiğimle beraber olmak için yazarım. Aşk duygumun tecellisi bu yüzden yazmakla zuhur eder. Yıllar içerisinde dünyaya, hayata ve insanlığa dair en dip manâları hep kalemimin ucundan sayfalarıma indirdikçe [...]

3 Comments

  • blank Muharrem ÖK dedi ki:

    Eden kılan “O” dur bazar içinde dendiğine göre; ete kemiğe bürünüp, YUNUS diye görünmüş vesselâm. Bize düşen mesajı anlayıp,uygulamak değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir