Türkiye genelindeki ortaöğrenim kurumlarında yer alan öğrencilere yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde bir dizi seminer programı olarak hazırlanan bu proje ile en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize, üzerinde yaşadığımız bu toprakların bizlere miras olarak bıraktığı paha biçilmez insan hazinelerimizin daha çok tanıtılması ve bu değerlerin yaşanmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Nihai yararlanıcıların ise, içinde yaşadıkları toplum ve daha genel anlamda seminerlerden yararlanan gençlerimizin çevreleriyle kurdukları ilişkiler neticesinde, tüm insanlık olacağı ümit edilmektedir.
Geçmişin doğru okunması, içinde yaşadığımız çağa ışık tutmamızı sağlayacaktır. Anadolu Geleneği’mizin rehberliği, birbirimize daha çok bağlanıp çalışmamızı; sahip olduğumuz değerlerin verdiği ümit ise bugün ve gelecekte, daha emin adımlarla yürümemizi sağlayacaktır.
Proje kapsamında, hedef gruplara ücretsiz kitap dağıtımı ile meyve fidanı dikimi yapılacak, tüm Türkiye genelinde doğudan başlamak üzere 7 bölgede belirlenen okullarda günün koşullarına göre internet tabanlı ya da yüz yüze buluşmalar gerçekleştirilecektir.
- Düşünceleri ve bizzat yaşayışları ile sadece bu toprakları değil, dünyayı da etkilemiş bulunan Anadolu irfanının temsilcilerini daha çok tanımak, daha çok sevmek.
- Anadolu irfan geleneğinin nasıl oluştuğunu, geliştiğini ve Anadolu’yu mayalayan manevi direklerimizin, kültürümüze neler kattığını anlatabilmek.
- Sahip olduğumuz edebi, irfanî ve kültürel zenginliğin geçmişte kalmadığı, bilakis değerinin her zamankinden daha da büyük olduğunu vurgulanmak.
- İncelikli yaşamaya dair birbirimize hatırlatmalarda bulunmak. Zira bazen unuturuz ancak güzel olanı görünce hemen aslolanı hatırlarız.
- Tüm varlığa tek bir gözle bakmanın; sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, empati, ilim, insan hakları, adalet gibi kavramların Geleneğimizde nasıl işlendiğini görmek.
- Emaneti, sahibine vermeden önce, bu emanetlerin kıymetini anlatmak.