Yûnus Emre Yarışmaları

Anadolu’da yetişen ve Türk İslam tasavvuf anlayışıyla Türkçe şiirler yazan Yunus Emre, insanın kendini gerçekleştirme yolları konusunda tüm dünya insanlarına rehber olacak bir bilgedir. O, insanın içte ve dışta birliğe ulaşma çabasını, varlığın ve eşyanın hakikatine erişme yollarını arı duru bir Türkçe ile dile getirmiş, Türk dilini kanatlandırarak bir tevhit, irfan ve hikmet dili haline getirmiştir.

 

Anadolu insanının kültürünü, inceliklerini ve samimiyetini etkileyerek adeta bir “Yunus Okulu” oluşturan Yunus Emre, şiirleriyle Türk tasavvuf edebiyatının da en güzel örneklerini vermiştir. İnsanı merkeze alan tevhit anlayışını yaşayan, eşyanın hakikatine ulaşmanın inceliklerine vakıf olan Yunus Emre’nin tanıtılması ve hayat anlayışının sonraki nesillere aktarılması elzemdir.

 

2021 yılının ülkemizde ve dünyada ‘’Yunus Emre Yılı’’ olarak kutlanması hasebiyle bizler de Anadolu Bilgelerini Araştırma Derneği (ABAD) olarak Yunus Emre ile ilgili projelerimize devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile tüm Türkiye çapında “Her Çocuk Bir Yunus, Her Genç Bir Yunus”, “Yunus Emreler Yazıyor” diyerek “Yunus Emre Hikaye Yarışması”  adıyla bir hikaye yarışması düzenledik. Bu proje ile beraber Türk gençlerinin Yunus Emre’yi yakından tanıması ve onun vahdet düşüncesini anlamaları amaçlanmıştır.

 

Yapmış olduğumuz kurumsal anlaşmalar çerçevesinde bazı devlet kurumları ve STK’larda bu projemize destek olarak kendi bünyelerinde bulunan çocuklarla birlikte yarışmamıza katılma kararı almıştır . ABAD olarak bu kapsamda, Gören Kalpler Derneği, Anadolu Sessiz Umutlar Derneği ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile ortak çalışmalarımız olacaktır.

Haberler

Yunus Emre Anaokulu

Yunus Emre Anaokulu Projesi İçin Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’i Ziyaret Ettik

READ MORE

Haberler

Genel Kurul İlanı | 2023

READ MORE

Haberler

ABAD “Bongo Art Project” Koordinatörü ile bir araya geldi

READ MORE

Haberler

ABAD’ın Fidanları Gazi’nin Toprağı ile Buluşuyor

READ MORE

Haberler

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mücahit Yentür’ü Ziyaret Ettik

READ MORE

Haberler

Bir Baştan Bir Başa Anadolu | Erzincan Mem’den Teşekkür

READ MORE

Haberler

Bir Baştan Bir Başa Anadolu | Erzincan

READ MORE

Yunus Emre Hikaye Yarışması

Yunus Emre Hikâye Yarışması / Dereceye Giren Hikâyelerin Yazarları ile Buluşma

READ MORE

Haberler

Yeni Yerimizde Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz

READ MORE

Haberler

Genel Kurul İlanı

READ MORE

Haberler

İşbirliği

READ MORE

Yunus Emre Hikaye Yarışması

Yûnus Emre Yarışmaları

READ MORE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir